header

 

Enduro

Enduro sporten är en populär sport här i Sverige, vi arrangerar årligen stortävlingar som exempelvis "gotland grand national" och "ränneslätts loppet". Dessa tävlingar är så kallade typ 2, eller varvlopp i folkmun. Dessa är lite enklare att organisera och man får som regel fler deltagare per tävling då man oftast tillåts åka med oregistrerad mc och inget körkorts krav.
I den formen kör man alltså en bana flera gånger, antingen tidsbegränsat eller ett bestämt antal varv.

Den andra formen som förekommer är en tuff rackare, typ 1. Exempel på typ 2 tävlingar är "novemberkåsan" och "vicentjakten". Det går till på så vis att man har special sträckor som körs på tid, och transport sträckor som man har mellan special sträckor eller depå till special stäckor. Man behöver alltså en registrerad mc och körkort för att delta.
 
Den tävling vi här i Ludvika MS arrangerar årligen är av typ 2.
Banan i björnhyttan är erkänt tuff med en del sten och besvärliga backar. Vi är ett glatt gäng enduro förare som brukar träna på björnhyttebanan, vi består av ett rutinerat gäng som åkt många år och ett nytt gäng som ökat lite år för år vilket stimulerar vår verksamhet. Stöd oss och bli medlem. 

Träningstider på banan: 

Tisdagar: 13:00-21:00

Torsdagar:13:00-21:00

Lördag/Söndag:13:00-21:00

Du som gäståkare, hjärtligt välkommen att åka på vår endurobana. Vi har en träningsavgift på banan på 20:-, som oavkortat går till banunderhåll i någon form. Respektera träningstider och var uppmärksam på de bitar av banan som korsar vägar.
 
Enduro Sektionsansvarig: Oscar Georgsson
Bisittare: Henrik Georgsson